Një krater me ndikim prej 15 metrash është shfaqur në sipërfaqen e Marsit.

Në një foto të kapur nga instrumenti i Eksperimentit të Shkencës së Imazheve me Rezolucion të Lartë (HiRISE) në Mars Reconnaissance Orbiter të NASA-s, krater i ri shfaqet në një grumbull të madh pluhuri.

Fenomeni ka ndodhur diku tek tre vite më herët thotë NASA.

Ajo u kap prapa në prill, edhe pse kur u bë pikërisht ndikimi ishte një mister.

‘Një pikturë impresioniste? Jo, është një krateri i ri i ndikimit që është shfaqur në sipërfaqen e Marsit, i formuar më së shumti në mes të shtatorit 2016 dhe shkurtit 2019.


Flash Lajme