Burkina Faso nuk është aspak një zonë e frekuentuar nga turistët, por në një kodër me pamje nga dielli që përmbytet përreth Afrikës Perëndimore shtrihet një fshat i jashtëzakonshëm me rreth 1.2 hektarë tokë ku mund të shihet një arkitekturë e veçantë.

Aty është rezidenca e shefit, oborri mbretëror dhe fisnikëria e njerëzve të Kassenas, që zunë vend në zonë së pari në shekullin e 15-të, duke u bërë një nga grupet më të vjetra etnike në Burkina Faso shkruan ‘Messynessychic.com’.

Fshati qëndron ekstremisht i izoluar dhe i mban larg vizitorët, për të mbrojtur traditat dhe integritetin e strukturës së tyre. Ka interes për ta zhvilluar fshatin duke u përqendruar tek turizmi kulturor, por ky do ishte një proces delikat./dritare.net


Flash Lajme