Keni menduar ndonjëherë se çfarë mund të fshihet pas markave dhe logove të të njohura në botë?

Asgjëasgjë nuk është e rastësishme.

Hidhni një sy më poshtë!

Toyota

Logo e Toyota-s ka të ndërthurur 3 ovale, të cilat unifikojnë zemrat e klientëve të tyre dhe thelbin e artikujve Toyota. Hapësira mes shkrimit tregon se kompani i ka gjithmonë dyert e hapura për zgjerime ndërkombëtare.

Formula 1 / F1

Formula One Racing është një shoqatë, e cila mori çmime vlerësuese të rëndësishme të sportit dhe i lidhi me logon e saj. Ngjyra e zezë tregon fuqinë dhe sigurinë, ndërsa e kuqja vitalitet dhe entuziazëm.

Ngjyra e  F dhe numri 1 i vijëzuar, simbolizojnë bashkë një lojë të shkëlqyer në hapësirën negative.

Toblerone

Mondelez International, pronari i Toblerone është me origjinën nga Berna, Zvicër. Në qytetin e tij ka shumë arinj, që ka zgjedhur t’i lidhë me markën. Nëse e shikoni me kujdes malin në logo, do e vëreni sekretin markës.

Hershey’s Kisses

Harshey’s Kisses është e famshme për çokollatat e mrekullueshme. Komapia ka një logo të fshehur, një puthje shtesë. Mes K dhe I mund të shihni Harshe’s Kisses të markuar në logo.

Disney

Logoja e studios më të njohur të animacionit në mbarë botën ka qenë përgjithmonë një kështjellë përrallore. Në fillim, modeli i prototipi ishte Kalaja Neuschwanstein, e cila ndodhet në Gjermani. Megjithëse, Kështjella e Hirushes Disneyland në Paris erdhi në vitin 2006, informon dardania.com

Alfa Romeo

Logoja e Alfa Romeos ka një domethënie të thellë; kryqi i kuq rrjedh nga emblema e qytetit të Milanos dhe gjarpri i kurorëzuar gjakatar është përfaqësues i Shtëpisë së Visconti, që administronte qytetin në shek XIV.

AUDI

Kur shikoni logon Audi, nuk të duket e  vështirë ta kuptosh. Megjithatë, edhe ajo fsheh një histori. Secili nga 4 qarqet nënkupton kompanitë themeluese, që janë (DKE, Horch, Wanderer dhe Audi).

SEGA

SEGA se ka marrë emrin nga shkronjat e para të shërbimit që ofron (Service Games of Japan) . Fillimisht kompania prodhonte dhe shiste lojëra me bazë ushtarake.

Samsung

‘Sam’ në gjuhën koreane do të thotë numri 3 dhe ‘Sung’ do të thotë yll. Kështu, Samsung mund të përkthehet ‘tre yje’. Treshi ka domethënien e diçkaje të madhe, të shumtë dhe të fuqishme, informon dardania.com.

E-BAY

Themeluesi i eBay, Pierre Omidyar, bëri përshtatjen shkurt të faqes, Echo Bay dhe donte që ta regjistronte në sajt si EchoBay.com. Këtë nuk mundi ta bënte dhe si përfundim e regjistroi si eBay.com. njerëzit akoma mendojnë se do të thotë Electronic Bay.

Durex

Emri i kësaj kompanie britanike të kontraceptivëve qëndron te emri gjatë i saj (Durable – Reliable – Excellence).

Pandora

Dyqan danez i bizhuterive “ Pandora” ka përdorur edhe mite në emër të saj. Pandora është një fjalë që vjen nga greqishtja dhe do të thotë e talentuar, informon dardania.com. Duke iu referuar mitit, Zeusi krijoi Pandorën, gruas së parë njerëzore, për të ndëshkuar njerëzit që vodhën sekretin e zjarrit nga Prometeu.

Fanta

Max Keith, shefi i degës së kompanisë  Coca-Cola në Gjermani, gjatë Luftës së Dytë Botërore, vendosi të lëshonte një produkt të ri në treg.

Kur erdhi puna te emri ai u kërkoi atyre të përdornin fantazinë për ta gjetur. Dhe papritur Joe Knipp, i cili ndodhej aty, tha “Fanta”.

Pepsi

Duket shumë e çuditshme, apo jo? Pepsi do të thotë vdekje./I.M-dritare.net


Flash Lajme

Më të lexuarat