Piramida e Keopsit në Egjipt, është një ndër 7 mrekullitë e botës së lashë.

Por, përveç që është e renditur në 7 mrekullitë e botës, piramida e Keopsit, mbetet një ndër misteret më të mëdha të njerëzimit, kjo për shkak se ajo është ndërtuar ndërmjet viteve 2509 dhe 2483 para Krishtit, dhe mister mbetet se si në atë kohë, kur teknologjia as që mund të imagjinohej, u ndërtua një vepër kaq e madhe.

Piramida e cila u urdhërua të ndërtohej nga Faraoni Kufu, ose Keopsi, ishte 146.5 metra, ndërsa sot ajo ka 138.8 metra.

Por çfarë ka brenda kësaj vepre gjigande?

BBC ka sjellë një pamje të rrallë 360 gradë, që tregon atë që fshihet në Piramidën e Keopsit./dardania.com


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All