Çmimi Nobel në fizikë i është dhënë tre shkencëtarëve. Kanadezit  James Peebles dhe dy zviceranëve  Michel Mayor dhe Didier Queloz. Studiuesi kanadez u vlerësua me 740,000 £  për zbulimet e tij teorike në lidhje me evolucionin e universit.

Ndërsa gjysma e çmimit iu dha studiuesve zviceranë   për zbulimin e planetit të parë përtej sistemit tonë diellor./L.F-dritare.net