Ja pse festuesit e Halloween i shtrojnë shtëpitë e tyre në këto ngjyra të kundërta.

Halloween është një nga festat më të bukura dhe më të frikshme.

Të gjithë e kemi shumë të qartë se ngjyrat që identifikojnë këtë festë janë portokallia dhe e zeza. Por pse këto dy ngjyra? Këtë jua tregon dardania.com më poshtë!

E zeza sepse ka të bëjë me vdekjen, ashtu si dhe fesa. Keltët e lashtë besonin se gjatë Halloweenit, kufiri mes të gjallëve dhe të vdekurve është shumë i dobët. Festimi në kohët e më përparme përfshinte dhe tribute për paraardhësit, kështu të gjithë visheshin me të zeza.

Ndërsa ngjyra portokalli ka të bëjë me kohën e veçantë të vitit. Gjithashtu ka të bëjë edhe zjarrin, duke qenë se shumë herët kjo festë simbolizohej dhe nga zjarri. Zjarret gjithashtu kanë qenë rituale për të ndihmuar në largimin e shpirtrave të këqij./dardania.com


Flash Lajme

Më të lexuarat