Një profesor universiteti është duke u përballur me akuza penale, pasi dyshohet se ka vjedhur qindra mijëra para në grante kërkimore dhe i shpenzonte ato në klube striptizi, blerje në iTunes, ushqim dhe shpenzime të tjera.Chikaodinaka Nwankpa, një profesor 57-vjeçar i kërkimit në Universitetin Drexel në Filadelfia, u akuzua këtë javë për “vjedhje nga marrja e paligjshme” dhe “vjedhje nga mashtrimi”, sipas zyrës së avokatit të rrethit Philadelphia (DAO).Ai është ish-kryetari i departamentit të inxhinierisë së universitetit.

Nuk është e qartë se si paratë e grantit ishin menduar fillimisht të ishin përdorur.“Nwankpa devijoi në mënyrë të pahijshme dhe kriminale dhjetëra mijëra dollarë që u ndanë për qëllime kërkimore në drejtim të kënaqësisë së tij private. Ai tradhtoi Universitetin Drexel dhe studentët që paguan shkollimin”, ka thënë prokurori i rrethit Larry Krasner.Ai dyshohet se ka shpenzuar më shumë se 96.000 dollarë në vendet e argëtimit të të rriturve, si dhe më shumë se 89.000 dollarë në blerjet e iTunes. Kjo është hera e dytë që Nwankpa është akuzuar për shpenzime të dyshimta në klubet e natë. Departamenti i Drejtësisë zbuloi se shumica e parave të shpenzuara midis korrikut 2007 dhe dhjetorit 2017 shkuan në klubet e zhveshjes në Philadelphia.
“Ky është një shembull i mashtrimit flagrant dhe një keqpërdorimi të turpshëm të fondeve publike”, tha avokati amerikan William M McSwain.
Prokurorët ka shtuar se Nwankpa i ka kthyer 53.328 dollarë në tetor. Profesori u la i lirë nga paraburgimi për akuzat e fundit këtë javë, pasi bëri një pagesë prej 25.000 dollarësh garanci dhe dorëzoi pasaportën e tij. Seanca dëgjimore është caktuar për 29 janar.
Ai mund të përballet me 14 vjet burg dhe të paguajë dhjetëra mijëra dollarë gjobë, nëse shpallet fajtor për të dyja akuzat. /Telegrafi/


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All