(FILE) A file photo dated 17 July 1945 shows (from L) British premier Winston Churchill (L), US President Harry Truman (2-L) and Russian leader Joseph Stalin (2-R) at the Potsdam conference, Germany.
Reports state on 31 July 2013 that Brompton Road tube station, in central London, which is currently owned by the Ministry of Defense (MoD), is to be sold. The building, currently owned by the Ministry of Defense (MoD), used to be Winston Churchill's command centre during WWII. The MoD is now selling the disused station hoping to gather 60 million pounds (69 million euros) for the British troops in the frontline. The building is currently home to the London University Air Squadron, the London University Royal Naval Unit, and 46F Squadron Air Training Corps. ANSA/STR BLACK AND WHITE ONLY

1918 – Në Rusi 31 janari u konsiderua si dita e fundit e llogaritjes së kohës sipas kalendarit të vjetër Julian, dhe të nesërmen data u shënua menjëherë 14 shkurt, sipas kalendarit të ri gregorian.

1950 – Presidenti i SHBA Harry Truman  njoftoi se urdhëroi prodhimin e bombës me hidrogjen.

1964 – Stacioni automatik sovjetik “Luna 9” u nis për në Hënë, kurse tre ditë më vonë u ul atje dhe transmetoi imazhet e para të sipërfaqes së Hënës.

1971 – Linja e kufizuar telefonike u krijua midis Lindjes dhe Berlinit Perëndimor për herë të parë pas 19 vjetësh.

1974 – Vdiq prodhuesi amerikan i filmit Samuel Goldwyn, një nga themeluesit e “Metro-Goldëin-Mayer” (“Vitet më të mira të jetës sonë”, “Little Fox”, “Porgy dhe Bes”). (b.an)


Flash Lajme