Të gjitha këto u raportuan në revistën Science of Nature. Vlerësimi është rezultat i llogaritjeve dhe konsideratave të sakta të kryera duke u konsultuar me ekspertë entomologë të njohur.

Në veçanti, hulumtuesit e universitetit gjerman, zviceran dhe suedez kanë nxjerrë këtë përfundim pas llogaritjes së konsumit mesatar të ushqimit nga një merimangë gjatë një periudhe prej një viti.

Dhe duke përmbledhur, rezultati tregon – me një gamë shumë të gjerë – se të gjitha merimangat në botë do të ishin në gjendje të festonin me një total prej 440.9 deri 881.8 milionë ton gjahu njerëzor.


Flash Lajme