Ke provuar ndonjëherë banane blu? Nëse jo, nuk duhet ta lini pa provuar. Shija e saj është ndryshe nga bananet normale, ajo ka shije si një akullore me vanilje.

Kjo banane ka marrë këtë emër pasi lëkura e saj bëhet blu pas pjekjes, por në vende të ndryshme, merr dhe emra të ndryshe.

Pema e bananes blu është e njohur për rritjen e saj në vende me temperaturë deri në -7 gradë celsius dhe kryesisht prodhohet në zona të SHBA-së. Frutat e bananes rriten shumë shpejt./dardania.com


Flash Lajme