Makinat janë të krijuara për të transportuar, jo për të mbajtur gjëra në të. Mbajtja e sendeve në makinë, nuk është një zgjidhje e mirë. Dardania.com ju sjell 9 gjërat që nuk duhet t’i mbani në makinë.

1. Ilaçet

antibiotics

Ilaçet, në përgjithësi, duhet të ruhen në temperaturë dhomë, por makinat rrallë mund të kenë temperaturën e dhomës.

Nxehtësia nuk do t’i bëjë ilaçet tuaja të dëmshme, por do i bëjë jo efektive.

2. Pajisjet elektronike

The map on the phone in the background of the dashboard. Black mobile phone with map gps navigation fixed in the mounting. Vintage style photo

Pajisjet elektronike janë pajisje të shtrenjta, dhe janë shumë të ekspozuara ndaj vjedhjeve. Prandaj asnjëherë mos i harroni në makinë, kompjuterë, celularë, laptopë etj.

3. Krem mbrojtës

hand squeezes sunscreen on hand

Në mënyrë ironike, përbërësit aktivë të kremit mbrojtës prishen në nxehtësi të lartë. Duke e lënë në makinë, efekti i saj do të bie. Plus, nxehtësi mund të mundësojë dhe shpërthimin e saj.

4. Shishe me ujë

image concept Bottled water was left in the car for a long time. To drink it?

Shishet plastike kanë kimikate, dhe të ekspozuara në diell do i çlirojnë. Më pas kimikatet do futen në ujin që ju do pini. Mikroorganizmat do sjellin probleme në shëndetin tuaj, për këtë arsye dardania.com sugjeron të mos mbani shishet e ujit në makinë.

5. Çantat e krahut

purse

Lënia e çantës ose portofolit në makinë, do të nxisë hajdutët ta vjedhin atë, edhe nëse keni mbyllur dyert dhe keni marrë gjërat e rëndësishme.

6. Syzet

Fashion sunglasses on a wood table

Mos i lini syzet në makinë, por dhe nëse i lini mos i vendosni në një pjesë ku mund të jenë të ekspozuara ndaj diellit. Temperaturat e larta do t’i deformojnë. Gjithashtu, xhamat tërheqin diell, që më pas ndikon negativisht në sy, kur vendosni syzet.

7. Dokumente të rëndësishme

File Stack top view, file folder pace on wood desk background

Nëse keni dokumente të rëndësishme që doni t’i postoni, apo janë prioritet në detyrën tuaj, bëni mirë të mos i lini në makinë. Lënia në makinë rrit rrezikun që dikush t’i vjedhë. Është më mirë t’i lini në shtëpi, nëse nuk iu duhen urgjent.

8. Pasaportën

Woman's fingers holding Passport of USA (United States of America) on blue travel wallet and wooden background.

Asnjëherë mos e lini pasaportën në makinë, edhe nëse e keni bezdi ta mbani e vete. Vjedhja e identitetit është shumë më e lehtë të bëhet nga pasaporta.

9. Vera

Top view angled shot of red wine bottle with corks and opener on rustic wooden boards

Vera është një nga pijet që nuk duhet të mbani në makinë. Nëse shishja merr shumë nxehtësi, kontaminon verën./dardania.com


Flash Lajme

Më të lexuarat