Me kalimin e viteve, lëkura e njeriut bëhet më e ashpër, dhe nuk është vetëm për shkak se muskujt e fytyrës dobësohen, por edhe për shkak se lëkura prodhon më pak kolagjen dhe elastinë.

Ka një arsye tjetër që shkakton plakjen ,  zhvendosjen e kockave të fytyrës. Si rezultat, forma e fytyrës bëhet më e paqartë, dhe faqet dhe mjekra bëhen të zbehta.

Megjithatë, një burrë japonez i quajtur Chiyo Hayashi bëri një punë të madhe në përpjekjen për të zgjidhur këtë problem. Ai zhvilloi një teknikë të veçantë për masazhimin e fytyrës që ndihmon në rivendosjen e pozicionit fillestar të eshtrave të kafkës dhe përmirësimin e mikrocirkulacionit në indet e fytyrës. Ky sistem iu dha emri Korugi, shkruan Dritare.net.

Më poshtë mund të gjeni metodën japoneve që fytyra juaj të duket 7 vite më e re./dardania.com

Foto 1 nga 7

1-Vendosini duart në mjekër Vendose bërrylat në tryezë. Bëni grushta dhe vendosini në mjekër. Muskujt tuaj duhet të jenë të relaksuar. Qëndroni në këtë pozicion për 5 sekonda.


Flash Lajme