Bota është e mbushur me të panjohura, dhe mistere që prej vitesh, ndoshta prej shekujsh shqetësojnë studiuesit dhe shkencëtarët e fushave të ndryshme.

Dritare.net, sjell më poshtë disa nga misteret më të mëdha të njerëzimit, ku për to janë ngritur hipoteza e teori të ndryshme, por që sot e asaj dite mbeten mister.

Shfletoni galerinë për të parë misteret më të mëdha të njerëzimit./dardania.com

Vëmendje: Nëse këtë artikull e keni hapur nga facebook, për të parë fotot e plota klikoni në www.dritare.net

Foto 1 nga 12

1.-Mbetjet e Zhdukura të Kristofor Kolombit - Njeriu që zbuloi "Botën e Re" tëAmerikave, studiuesi i njohur italian Kristofor Kolombi, të gjithë e dimë, ka një jetë të jashtëzakonshme dhe të suksesshme, pavarësisht kësaj, njerëzit këto ditë ende po argumentojnë se ku është trupi i vdekur i tij. Fillimisht varrin i Kristofor Kolombit mendohej se ishte në qytetin e Valladolid në Spanjë, më pas u zhvendos në ishullin e Hispaniola në Karaibe pastaj në Kubë në 1795 dhe më në fund pas një shekulli u sollën përsëri në Spanjë. Këtu është pjesa misterioze, një grup njerëzish thanë se trupi nuk u zhvendos kurrë në Hispaniola. Një kuti me një fjalë të shkruar "Glorious Eminent Cristobal Colon", e cila përmban një trup të vdekur u gjet në 1877 në Katedralen e Santo Domingo, ADN-ja e tij rezultoi pozitivisht e lidhur me Diegon (vëllain e Kristoforit), tregoi se ata vinin nga e njëjta nënë. Republika Dominikane vë në dyshim vërtetësinë e rezultatit të ADN-së dhe ende kërkon një vlerësim tjetër të ADN-së të eshtrave në Hispaniola.


Flash Lajme