Studiuesit kanë zbuluar një koleksion të lashtë të meteoritit që daton dy milionë vjet më parë dhe është më i vjetri i gjetur ndonjëherë në Tokë.

Ekipi i shkencëtarëve, nga Aix-Marsejë Universitet i Francës, bëri zbulimin e jashtëzakonshëm të koleksionit të përbërë nga 388 meteorite të ndara, në shkretëtirën e Atakamas të Amerikës Jugore.

Studiuesit analizuan dhe vlerësuan moshën mesatare të tyre duke treguar se janë 710,000 vjeç. Ata llogaritën gjithashtu normën mesatare të mbetjeve të kometës në rënie me kalimin e kohës: 222 meteorite më të mëdha se 10g për kilometër katror thuhet se kanë rënë për miliona vjet.

Studiuesit thonë se kjo pasuri tokësore e meteoriteve në Atacama mund të nxisë më shumë kërkime mbi studimin e fluksit me të cilin meteorët kanë rënë në Tokë ndër mijëra vite. (Lexo.al)


Flash Lajme

Më të lexuarat