Lajme

Colors: Purple Color

Deputeti nga radhët e Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI), Artan Grbui në Kuvend para deputetëve tha se “s’mund të ketë kthim të Marrëveshjes së Ohrit apo të Prespës”.
Grubi në Kuvend përmendi edhe të arriturat BDI-së duke emëruar shqiptarë në në krye të institucioneve, si kryekuvendari, kreu i FFM-së dhe më herët kur janë zgjedhur shqiptarë në krye të Ministrisë së Mbrojtjes apo ombudsman shtetëror dhe se me këto veprime shteti është bërë më i fuqishëm.

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, sot dha dorëheqje duke hapur mundësi që kabineti i përkohshëm i ri të organizojë zgjedhje të parakohshme, publikoi “Uashington post”. Gazeta citon se deputetët e Maqedonisë e pranuan dorëheqjen pa shumë debat, para se të votojnë për zgjedhje të Qeverisë teknike e cila do t’i organizojë zgjedhjet e caktuara për më 12 prill.

Flash Lajme

Më të lexuarat