Shqipëri

Colors: Purple Color

Pa kaluar shumë kohë nga ultimatum i prokurorit të përgjithshëm Olsian Cela, grupet e hetimit për tërmetin në Durrës firmosen 17 urdhëra ndalimi ndaj disa ish zyrtarëve të Aluiznit por edhe për vrasje, ndërsa të tjerët akuzohen për shpërdorim detyre për ndërtim pa leje.Vala e arrestimeve preku të dyshuarit që janë përfshirë gjatë kontrollit të objekteve në zonën e Konvalishencës, tek pallati gjashtë katësh, hotel “Mira Mare” dhe ish hotel “Tropikal”, ku edhe autoritetet pasi ishin larguar jashtë vendit menjëherë pas tërmetit.Prokurorët mendojnë që të dyshuarit me detyrën e funksionarëve publike kanë kryer veprime në kundërshtim me ligjin, përfshirë në këtë rreth të implikuarish dhe projektues, mbikqyrës punimesh dhe kolaudues.

Flash Lajme