Shqipëri

Colors: Purple Color

250 mijë persona morën pjesë në një manifestim në Pragë për të kërkuar dorëheqjen e kryeministrit Andrej Babis, i akuzuar për mashtrim.

Protestuesit që kërkonin dhe pavarësinë e sistemit të drejtësisë marshuan në rrugët e kryeqytetit çek me flamujt venda dhe të Bashkimit Evropian dhe me parulla kundër Babis dhe presidentit Zeman.

Kandidati i opozitës Ekrem Imaoglu, ka rifituar zgjedhjet në Stamboll, duke i dhënë një tjetër goditje partisë së presidentit Erdogan.

Pas numërimit të mbi 60% të fletëve të votimit, Imamoglu është në një avantazh të dukshëm ndaj rivalit Yildirim duke rikonfirmuar fitoren e tij në krye të Bashkisë së Stambollit siç bëri dhe në muajin mars.

Flash Lajme

Më të lexuarat