Maqedoni

Colors: Purple Color

Edhe pse akoma nuk ka një datë se kur do të mbahet Kuvendi i degës së BDI-së, në Strugë, në opinionin e këtushëm kanë filluar kalkulimet e para, se kush do të duhet të marr drejtimin e degës së BDI-së, në Strugë.Orekset, duket se i ka shtuar edhe qëndrimi i fundit i kryesisë qendrore të BDI-së, ku indirekt u la të kuptohet që koordinatorët që do të merren me organizimin e zgjedhjeve partiake, nuk do u lejohet kandidimi.Duke qënë se në Strugë, kryesia qendrore e BDI-së, caktoi si koordinator, Ramiz Merkon, i cili prej vitit 2005 drejton degën e BDI-së, ky qendrim ka determinuar një zhvillim të ri në rast se këtij parimi do t’i përmbahen deri në fund integristët ,sepse në të kundërtën, sërish me gjasë në krye të BDI-së, së Strugës mbetet Ramiz Merko.Tashmë, në opinion e këtushëm pavarsisht që përfliten një mori emrash të gjithë ndahen në atë se BDI në Strugë, do shkojë me një kandidatë të përzgjedhur nga Ramiz Merko i cili aktualisht drejton komunën ose Ali Ahmeti do shkojë me një kandidatë tjetër që do bashkojë edhe rrymat që nuk kanë qënë të përfaqësuar në tortën e pushtetit vendor apo atij qëndror.Me pak fjalë, kryetari i ri i BDI-së do të vi nga njerëz të afërt të kryetarit aktual Ramiz Merko ose lideri Ali Ahmeti do caktojë një emër përbashkues që do të përfaqësojë edhe rrymat e e tjera në këtë parti të spostuara në vite nga drejtimi i partis.

Zv/kryeministri Bujar Osmani sot ka deklaruar se të shtunën ka qenë kontroll publik për përdorimin e Ligjit për gjuhët dhe se nuk bëhet fjalë për inspektim. Po ashtu tha se do ta paguar dënimin e shqiptuar nga MPB për bisedë në telefon përderisa drejton makinën, duke theksuar se ai mund t’i udhëheq të dy fushatat, të parën për përdorimin e gjuhës shqipe dhe të dytën për respektimin për bisedën në telefon përderisa drejtohet makina.

Gazetari dhe analisti nga Tetova,Urim Saliu thotë ikja e qytetarëve të revoltuar nga Maqedonia shmangu liftë civile në Maqedoninë e Veriut.
“Sikur mos iknin njerëzit nga Maqedonia e Veriut ,lufta civile do ishte e pashmangshme…Ata ikën bashkë me revoltën e madhe dhe mllefin që kishin”, është shprehur Saliu.

Urim Saliu

Kur luftetaret e Grupit te Kumanoves dhe te tjere te shumte, semureshin neper llogore , luftonin per lirine tone, kur kishin vene ne rrezik jeterat e tyre per te mbrojtur jeterat tona , femijeve tane, ne flinim neper shtreterit e bute.Sikur ata kishin dy jete dhe ne vetem nje.Ate kohe ata ishin engjujt mbrojtes per ne.Ate kohe ata ishin heronj.Ndersa sot ne te gjithe i kemi lene vetem te perballen me gjyqesine maqedonase qe e dijme si eshte .Sot ne serish flejme ne shtreterit e bute sepse sakrifica e tyre, gjaku i tyre prej martiri, arma e tyre soli lirine .Ne as mendojme me per ta, per familjet e tyre si jetojne sepse ne mendojme se lirine e fituam ne dhe jo ata.Ky ishte gabimi i Grupit te Kumanoves dhe shume ushtareve te tjere qe u sakrifikuan per ne qe s’na behet vone per ta.Ky eshte turpi yne se sa mosmirenjohes jemi ndaj tyre.

Flash Lajme