Maqedoni

Colors: Purple Color

Gjykatësi i procedurës paraprake e ka pranuar propozimin e Prokurorisë që të dyshuarve Frosina Remenski dhe Mile Jovanovskit tu caktohet masa e paraburgimit shtëpiak, të paraqiten kohë pas kohe në gjykatë dhe tu merren dokumentacioni për kalimin e kufirit, gjegjësisht pasaporta.

Kryetari i Alternativa, Afrim Gashi gjatë një konference për mediat ka shpalosur sot një platformë për parandalimin e emigrimit në masë të popullsisë nga vendi. Sipas kësaj partie, ata kanë hartuar një fushatë ndërgjegjësuese të ndarë në tri faza: 1) në fazën e parë do të bëhet aksioni për ndërgjegjësim kundër migrimit, por edhe komunikimi me qytetarët për t’i dëgjuar drejtpërdrejt nga ata arsyet e kësaj dukurie dhe propozimet e tyre për parandalimin e shpërnguljes; 2) faza e dytë do të përfshijë tribuna, panele dhe debate me ekspertë të fushave të ndryshme, ku do të diskutohen arsyet e migrimit dhe masat për parandalimin e tij; dhe 3) në fazën e fundit, pasi të përmblidhen të gjitha të dhënat e dy fazave të mësipërme, AlternAtivA do t’ia propozojë Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut një “Strategji shtetërore për parandalimin e shpërnguljes së popullsisë”, e cila pasi të miratohet, do të fillojë me implementimin e masave të propozuara.

Ish-shefi i Shërbimit sekret, DSK (Drejtoria për Siguri dhe Kundërzbulim), Zoran Verushevski sot në gjykatë ka thënë se të arratisurit Nikolla Gruevski, Goran Grujovski dhe Nikolla Boshkovski padyshim posedojnë dokumentacion shumë më voluminoz prej atij që lideri i LSDM-së, Zoran Zaev e dorëzoi në Prokurorinë Publike Speciale (PPS).

Flash Lajme