BDI nuk është duke kopjuar LSDM-në lidhur me ndryshimet në nivel partiak. Sipas kësaj partie, krerët e degëve nuk janë shkarkuar por kanë pasur mandat të skaduar prej një viti.

Zëdhënësi i BDI-së, Bujar Osmani thotë se riorganizimi partiak është duke ndodhur në përputhje me statutin e partisë.

Jo për shkak se statuti ka përcaktuar që kongresi duhet mbahet në këtë datë dhe kjo nuk mund të shtyhet më tepër se realisht organet e partisë janë në fazën e ushtruesve të detyrës. Për shkak se mandati kryetarëve të degëve u ka skaduar në nëntor të vitit kaluar, Kryesia Qendrore vendosi që të caktojë koordinator për çdo degë që të nisë organizimin e zgjedhjeve që nga këshillat vendor deri tek Kuvendi i degëve dhe kryetarëve të degëve. Koordinatori në këtë periudhë do të jetë pika e kontaktit mes qendrës dhe degës, por nuk do të kenë drejtë të kandidojnë – u shpreh Bujar Osmani, Zëdhënës i BDI-së.

Flash Lajme

Më të lexuarat