Mali i Zi

Colors: Purple Color

Dita e Parë e Kurban ose Haxhi Bajramit festohet të dielën, me 11 gusht, njoftohet nga Bashkësia Islame.

Siç theksohet, namazi i sabahut atë ditë në të gjithë xhamitë në territorin e komunës së Ulqinit do të falet në 5.15, ndërsa namazi i Bajramit në 6.20.

Kryetari i Ulqinit Loro Nrekiq të gjithë besimtarëve myslimanë i uron festën e Kurban Bajramit.

“Të dashur besimtarë Më lejoni që,në këtë ditë të shenjtë të kremtimit të Festës së Kurban Bajramit, në këtë moment simbol të shprehjes së flijimit dhe sakrificës së njeriut në emër të besimit të Zotit dhe të dashurisë për njeriun, t’ju shpreh urimet e mia më të mira e më të përzemërta.

Sipas të dhënave të Organizatës Turistike, në rivierën e Ulqinit sot pushojnë 59.529 mysafirë ose për 29 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar.

Numri më i madh i turistëve është i regjistruar në akomodimin privat, 52.278, pastaj në hotele 6.316, gjersa në kampe dhe pushimore janë të evidentuar 935 mysafirë.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All