Mali i Zi

Colors: Purple Color

Me aksionin e përbashkët të inspektorëve të Inspektoratit Urbanistik – Ndërtimor dhe inspektorëve të Drejtorisë për Punë Inspektuese, me asistencën e policisë, të dielën, me 8 dhjetor, u parandalua kryerja ilegale e punëve ndërtimore në dy lokalitete në Ulqin, njoftohet nga Ministria e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit.

Kompania e njohur turke “Polin” u përzgjodh për ndërtimin e akva parkut në Ulqin, mëson Portali Ul-info.

Vendimin për dhënien e patundshmërisë në pronësi të Komunë me sipërfaqe mbi 25.000 metër katror në Shtojin e Epërm në periudhën 30 vjeçare kësaj kompani nga Stambolli e solli të hënën Komisioni i kësaj vetëqeverisje lokale.

Kaluan 45 ditë nga afati i caktuar për hartimin e Planit për Administrimin e Kripores, njoftohet nga Qendra për Mbrojtjen dhe Hulumtimin e Shpendëve (CZIP).

Sipas fjalëve të drejtoreshës së kësaj organizate të njohur Jovana Janjusheviq, ky ishte obligim i Komunës së Ulqinit, gjegjësisht Sekretariatit për Veprimtari Komunale dhe Mbrojtjen e Ambientit.

Flash Lajme