Mali i Zi

Colors: Purple Color

Jemi në Nëntor. Shqiptarët, padyshim, kudo që janë festojnë ditën më të madhe të kombit, 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit Kombëtar.Këtë ditë duhet të ndërojmë, parasegjithash, sakrificën sublime të të rënëve të popullit shqiptarë  në të gjitha kohërat, të qindra e mijëra djemve dhe vazave, burrave dhe grave, që u flijuan, që ne shqiptarët të kemi shtetin e lirë e të pavarur, të përgëzojmë  me flamurin tonë kombëtar, me te të identifikohemi para të gjithë botës, se ka dhe jemi shqiptarë.

Kolektivi i shkollës fillore “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu” në Ostros, për të prekurit nga termeti katasrofal që goditi Shqipërinë grumbulloi 1000 euro ndihmë financiare. Të gjithë anëtarët e kolektivit, mësimdhënës e punëtorë të tjerë ndanë për këtë qëllim, secili sipas mundësisë, mjete finaciare,nga të ardhurate përsonale individuale.

28 nëntori është data më e ndritshme e Rilindjes sonë kombëtare në të gjithë historinë tonë. Kjo ditë e bekuar shënon momentin e ndarjes nga robëria e gjatë dhe mbetet simbol i sakrificës, bashkimit, unitetit dhe qëndresës së popullit shqiptar.Dita e Flamurit është festa e krenarisë sonë kombëtare, me traditën më të gjatë të kremtimit.

Flash Lajme