Mali i Zi

Colors: Purple Color

Transformimi digjital nënkupton përdorimin e teknologjive digjitale, modeleve dhe resurseve digjitale, me qëllim përmirësimin e vazhdueshëm të punës, ndërveprimin më të mirë me klientin dhe krijimin e vlerave për përdoruesin. Transformimi ndodhë kur organi shtetëror, institucioni ose ndërmarrja publike vendosë që në një periudhë relativisht të shkurtër, rrënjësisht të ndryshojë proceset, strategjitë, aktivitetet, strukturën hierarkike e organizative të punës së vet, në mënyrë që këto procese dhe strategji të ndërlidhen sa më mirë, duke iu mundësuar qytetarëve qasje më të lehtë të shërbimeve, kurse ndërmarrjeve përparësi më të mirë konkurruese në treg.

Për shkak të interesimit të vazhdueshëm të partnerëve të Ujësjellësit Rajonal (UR), gjegjësisht të rrjetit të punës, Këshillit Drejtues (KD), administratës dhe të punësuarve, pas mbledhjes së 34 të KD në të cilën u miratua raporti i UR për realizimin e rekomandimeve të kolegjiumit të Institucionit Shtetëror të Auditit (ISHA), vendosa që në emër të UR dhe në emrin tim personal t’i drejtohem opinionit sipërmarrës dhe atij të ekspertëve, për shkak të promovimit mediatik të pjesëve të pavërteta nga raporti i kolegjiumit të ISHA, punën e të cilit e drejtoi senatori Zoran Jelliq.

Nusret Koshuta nga Rozhaja u arrestua të martën pasdite në Ulqin për shkak të dyshimit se kreu veprën penale ndërtim pa leje, shkruan “Vijesti”.

Koshuta të mërkurën do të dëgjohet nga Prokurori Themelor Shtetëror Faruk Resulbegoviq, me kërkesë të të cilit është arrestuar për shkak të mundësisë të ndikojë tek dëshmitarët.

Aktivistja ekologjike Zenepe Lika, Qendra për Mbrojtjen dhe Hulumtimin e Shpendëve (CZIP) dhe doktor Milena Popoviq Samarxhiq janë fitues të Qendrës për Arsimim Qytetar për afirmimin e të drejtave të njeriut dhe të aktivizmit qytetar në kuadër të Festivalit të 10 për të Drejtat e Njeriut (UBRZAJ).

Organizata Turistike e Ulqinit njoftoi se po vijon hartimi i Planit të Punës i këtij institucioni për vitin 2020.

Për këtë arsye thirren të gjithë subjektet e ekonomisë turistike, institucioneve, organizatave dhe individëve që në shtatë ditët e ardhshëm të dorëzojnë propozimet dhe sugjerimet në mënyrë që ky dokument të jetë sa më i plotë.

Flash Lajme