Burime të sigurta brenda Lidhjes Demokratike të Kosovës kanë bërë të ditur se Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës kanë ndarë ministritë mes veti. Sipas këtyre burimeve të Insajderit, LDK-ja ka zgjedhur Ministrinë e Punëve të Brendshme, Ministrinë e Planifikimit Hapësinor, Ministrinë e Arsimit, Ministrinë e Bujqësisë dhe Ministrinë e Forcës së Sigurisë.

Ndërsa Lëvizja Vetëvendosje ka marrë Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Ministrinë e Financave, Ministrinë e Punëve të Jashtme, Ministrinë e Drejtësisë dhe Ministrinë e Shëndetësisë. Deri në këtë pikë, për ndarjen e ministrive janë marrë vesh, ndërkohë që ka mbetur pezull edhe Pozita e Presidentit të cilën e ka kërkuar Lidhja Demokratike e Kosovës. Këto burime po ashtu thënë për Insajderin se edhe në këtë pikë pritet që të ketë marrëveshje. Lëvizja Vetëvendosje më 6 tetor ka dalur fituese e zgjedhjeve. Ata kanë marrë 29 deputetë ndërsa, Lidhja Demokratike e Kosovës 28./Bota Sot