Një vendim i fundit i qeverisë i kalon atributin e lëshimit të raportit mjekësor që paraqitet nga punonjësit pranë punëdhënësit mjekut të familjes. Konkretisht ndryshimi në vendimin “Për përcaktimin e rregullave, të procedurave të llojeve të testeve ekzaminuese mjekësore që do të kryhen në varësi të punës së punëmarrësit si dhe të mënyrës së funksionimit të shërbimit mjekësor në punë”, kanë ndryshuar dy pika.

Djathi përmban një substancë kimike që ndodhet edhe në drogat adiktive, kanë zbuluar shkencëtarët. Ekipi që ka bërë këtë studim, po ashtu ka shpjeguar se pse disa ushqime të caktuara shkaktojnë më shumë varësi se të tjerat.

Vegjetarianët janë shumë më të rrezikuar nga një trombozë e mundshme sesa ngrënësit e mishit; ky është rezultati i një studimi të fundit. Shkëncëtarët e Universitetit të Oxford-it, të cilët vëzhguan për 18 vite 50,000 njerëz besojnë se shkak është mungesa e vitaminave të marra nga mishi.

Flash Lajme