Bajamet janë një ushqim i shkëlqyer për t’u ngrënë çdo ditë, sepse ato janë plot me proteina, vitamina dhe fibra. Konsumimi i tyre rregullisht mendohet se zvogëlon rrezikun për prekjen nga problemet shëndetësore si kanceri, sëmundjet e zemrës, mbipesha dhe diabeti tip 2.

Flash Lajme