Sigurisht se ju ka rastisur edhe juve që të dëgjoni se dushi me ujë të ftohtë është i shëndetshëm, mirëpo a e keni besuar?

Për këtë enigmë ka shkruar edhe ish-marinsi amerikan Clint Emerson, autor i disa librave për ushtrime ushtarake, shpjegon se përse është e shëndetshme që dushin ta përfundojmë me ujë të ftohtë.

Eliminimi i zakoneve të këqija si fjetja me televizorin ndezur në dhomë, mund t’ju ndihmojë të humbni kilet e tepërta, sipas një studimi të botuar në revistën “JAMA Internal Medicine”, sipas të cilit, gratë që lënë një dritë artificiale të ndezur gjatë natës kanë një probabilitet më të madh për t’u bërë obeze.

Arterioskleroza

Arterioskleroza paraqet forcim të arterieve. Kjo sëmundje jo vetëm që i trash arteriet, por po ashtu shkakton edhe fortësim dhe humbje të elasticitetit të tyre. Me kalimin e kohës, arteriet bëhen më të forta dhe gradualisht dëmtohen nga presioni i lartë i gjakut.

Flash Lajme