Disa mendojnë se qumështi jep një aromë më të lehtë dhe më të shijshme për kafen e tyre. Por sipas studimeve, kombinimi i kafesë me qumësht ka pasoja negative shëndetësore.

Lexoni tre arsye të rëndësishme si më poshtë:

1-Kombinimi i kafeinës dhe kazeinës (proteina e qumështit) krijon mpiksje në stomaku që është shumë e vështirë për t’u tretur. Kështu, jo vetëm që kafeja me qumësht bëhet më pak e lehtë, por gjithashtu mund të shkaktojë intolerancë.

2-Qumështi në kafe shkakton sekretim të kalciumit përmes urinës duke rritur sekretimin e kalciumit në zorrët.

3-Kafe e thjeshtë nuk përmban kalori dhe yndyra. Kur kombinohet me qumësht, atëherë numri i kalorive të panevojshme dhe yndyra është rritur, sidomos kur pimë shumë kafene çdo ditë.


Flash Lajme

Më të lexuarat