Kur ju nuk flini gjumë mjaftueshëm në trupin tuaj ndodhin disa ndryshime negative. Duke nisur që te shtimi në peshë e deri te rënia e imuniteit.

Por çfarë ndodh ekzaktësisht me trupin dhe pse ndodh, lexoni më poshtë artikullin e përgatitur nga Dardania.com.

Ju sëmureni

Awake and Sick

Kur jeni pa gjumë, trupi humb aftësinë për të luftuar me sëmundjet, kështu ju do të sëmureni. Sipas studiuesve gjumi ka një marrëdhënie reciproke me sistemin imunitar dhe kur ai bie, ju sëmureni.

Do të vuani nga zemra

Heart Health

Nëse flini pak, por edhe nëse e teproni me gjumin, ju ekspozoheni nga sëmundjet e zemrës, sidomos nga sëmundja koronare, që çon në goditje në tru.

Rrezikoheni nga shfaqja e kancerit

Cancer Risk

Gjumi i shkurtuar sjell rrezikun e prekjes nga kanceri i gjirit dhe i prostatës. Ata që punojnë natën duhet të kenë më shumë kujdes.

Ju nuk mendoni dot

Trouble Thinking

Edhe vetëm nëse një natë nuk flini me orar të plotë, ju do të keni vështirësi në arsyetim, vendimmarrje dhe për të zgjidhur problemet.

Do të harroni lehtë

Forgetting Things

Jo vetëm nuk do të mendoni dot, por do të harroni ku i keni lënë gjërat, apo çfarë keni për të bërë. Prandaj mundohuni ta bëni të plotë gjumin.

Bie dëshira seksuale

Low Libido

Nëse për një javë nuk e bëni gjumin e plotë, nuk do të keni dëshirë për partnerin/partneren tuaj. Kjo është e vërtetuar me anë të eksperimenteve.

Ju fitoni peshë

Gaining Weight

Kur s’keni fjetur mirë, ju ndiheni të lodhur. Duke qëndruar ulur të lodhur, ju do të fitoni peshë, informon Dardania.com

Ju rrezikoheni nga sëmundja e diabetit

Diabetes Risk

Ju prireni të aksidentoheni

Sleep While Driving

Nëse jeni të përgjumur, sepse nuk keni fjetur mjaftueshëm, ju prireni 2-3 herë më shumë ndaj aksidenteve. Mendoni dy herë përpara se ta merrni timonin, nëse nuk jeni në gjendje për të udhëtuar.

Dukeni sikur vuani

Looks Suffer

Gjithë këto rreziqe shëndetësore nga mungesa e gjumit, reflektohen në pamjen tuaj. Kur nuk merrni gjumë mjaftueshëm ju dukeni sikur vuani nga diçka, dhe jo se jeni thjeshte të lodhur nga mungesa e gjumit./K.C/ Dardania.com


Flash Lajme

Më të lexuarat