Një nga sfidat e kohëve moderne, është edhe ruajtja e shëndetit. Me avancimi ne teknologjisë, dhe pajisjeve mjekësore, kanë avancuar edhe sëmundjet, dhe epidemitë e ndryshme.

Ruajtja e shëndetit, është një sfidë në vete pasi ne jemi të ekspozuar vazhdimisht nga ushqimët e pasigurta, duhani, alkooli, nuk kemi kohë për aktivitete fizike, dhe dhjetëra probleme të tjera.

Më poshtë Organizata Botërore e Shëndetësisë, rekomandon 12 hapa që duhet të ndjekim për të pasur një shëndet të mirë.

1-Ha ushqime të shëndetshme

2-Qëndro aktiv fizikisht, çdo ditë sipas mënyrës tënde

3- Vaksinohu

4-Mos përdor asnjë lloj duhani

5- Shmang ose minimize përdorimin e alkoolit

6-Menaxho stresin

7-Ruaj higjenë të mirë

8-Mos i jep makinës me shpejtësi, ose nën efektin e alkoolit

9-Vendos rripin e makinës, dhe helmetën me motor ose biçikletë

10-Praktiko seks të mbrojtur

11-Kontrollo shëndetin rregullisht

12-Ushqimi me gji është më i mirë për fëmijët./ I.M-Dritare.net


Flash Lajme

Më të lexuarat