Fiku është një prej frutave të shijshme të sezonit veror, por ka edhe shumë vlera ushqyese.

Fiku është i rëndësishëm për sistemin imunitar pasi ka përbërje fibrash, të cilat ndihmojnë me tretjen.

Për shkak se përmban kalium, konsumimi i fikut  parandalon sëmundjet kardiovaskulare.

Disa prej përfitimeve të tjera që mund të merrni nga fiku janë vitamina A. magnezi, burim të cilin e ruan edhe kur thahet.

Magnezi është një lëndë ushqyese e rëndësishme për funksionin e muskujve dhe nervave, shëndetin e kockave si dhe  ruajtjen e nivelit të sheqerit në gjak.


Flash Lajme

Më të lexuarat