Ekspertët kanë paralajmëruar njerëzit, të mos përdorin pajisje plastike të kuzhinës, sidomos gjatë kohës kur janë duke gatuar ushqime të ngrohta.

Shkencëtarët kanë treguar se shumica e lugëve dhe pajisjeve të tjera plastike të kuzhinës, përmbajnë substanca shumë të dëmshme të quajtura oligomere, të cilat aktivizohen kur temperatura është mbi 70 gradë.

Sasia e lartë e këtyre substancave mund të çoj në përkeqësim të funksionit të mëlçisë si dhe sëmundjeve tiroide. Gjithashtu këto substanca janë të lidhura edhe me infertilitetin, kancerin dhe kolesterinën e keqe në gjak.

Hulumtuesit nga Gjermania, thonë se ky studim edhe një herë dëshmon për rreziqet, që pajisjet e përbëra nga plastika përbëjnë për shëndetin tonë.


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All