Ndërsa për njeriut instinktivisht është e lehtë menaxhimi i një situate të tillë edhe me ndërhyrje të objekteve të jashtme, për robotët është sfidë më vete.

Një robot arriti të zgjidhë kubin Rubik me vetëm një krah robotik duke demonstruar sesa larg robotët kanë shkuar por gjithashtu edhe sa na ngelet.

Radhët e blogerëve, Instagrammers dhe You-Tubers me ndjekës të mjaftueshëm për të fituar jetesën janë duke u rritur. Kompanitë, markat dhe madje vendet janë gjithnjë e më shumë duke u përpjekur të futen në ekspozim të mediave sociale duke ofruar kontrata të marketingut ndikues.

Prej mëse 20 vitesh Stefan Klein ka punuar në këtë makinë fluturuese me ndihmën e investitorit engjëll Juraj Vaculik i cili financoi krijimin e saj në 2010.

Nëse jeni prej atyre që pyesni ku është makina ime fluturuese, një kompani Sllovake mund të ketë përgjigjen që keni kërkuar.

Sidoqoftë, rrjetet sociale janë bërë tashmë një nga format më të përdorura për njerëzit për të komunikuar me familjen, miqtë dhe kolegët.

Rrjetet sociale në kohët moderne, konsiderohen si pjesë e angazhimeve dhe jetës së përditshme.

Aplikacioni popullor për shpërndarjen e videove TikTok hapi një zyrë në Mountain View, Kaliforni, vetëm disa minuta larg selisë së Facebook në Palo Alto. Madje, sipas Business Insider, përcjell Telegrafi, TikTok duket se po “zhvendoset” në territorin e Facebook – dhe tani ka zënë një zyrë që aplikacioni i mesazheve në Facebook, WhatsApp dikur e kishte shtëpi.

Kompania prestigjioze e teknologjisë, Apple, ka nisur një plan riparimi falas për modelet iPhone 6 dhe iPhone 6S të cilat kanë probleme me mbushje të baterisë.

“Jo të gjithë iPhone 6 dhe 6S janë të përfshirë”, thekson uebfaqja “MacRumors”, që shton se telefonat më të prekur nga problemi janë shitur midis tetorit 2018 dhe gushtit 2019.

Flash Lajme