Një studim tregon që qentë mund të nuhasin kancerin.

Ka shumë arsye pse qentë janë kafshët më të mira, transmeton lajmi.net.

Ato janë:

Besimin e tyre
Nuk ankohen


Ata gjithmonë kanë nevojë për ty
Janë gjithmonë afër teje që të ndiheni rehat
Ju duan pafundësisht
Janë gjithmonë të lumtur kur ju shohin!
Gjithmonë do ju mbrojnë
Janë dëgjues të mirë
Janë të mençur
Nuk mund të qëndroni të nervozuar me ta
Janë gjithmonë të lumtur
Nuk janë vetjak
Ata dedikojnë jetën e tyre për kënaqësinë, dashurinë dhe lumturinë e pronarëve të tyre.
Sidoqoftë, një ekip kërkuesish, ka gjetur që huna e qenve mund të jetë kërkuesi i fundit i dedikuar kancerit., kjo u zbulua nga Shoqëria Amerikane për Biokimi dhe Biologji Molekulare në Orlando, Florida.

Duke u bazuar në zbulime, qentë mund të përdorin shqisën e nuhatjes dhe të vërejnë kancer në mostra gjaku.

Sipas statistikave nuhatja e qenve është 10 mijë herë më e lartë se e njerëzve, shkruan Healthy Life Boxx. Nga kjo, ata janë kopatibil të gjejnë përmes nuhatjes shumë më shumë gjëra se sa njerëzit.

Rezultatet në laborator tregojnë që qentë janë në gjendje të dallojnë mostra gjaku kancerogjene nga një pacient me afërsi prej 97%.

Kjo aftësi e qenve është përdorur për detektimin e kancerit, gjë që kushton shumë më pak se sa mënyrat tjera për detektimin e kancerit. /Lajmi.net/


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All