Stacioni ndërkombëtarë i hapësirës është 420 kilometra larg, i cili është pjesë e shkencëtarëve të udhëhequr nga njerëz të mrekullueshëm.

Një person në tokë, vendosi të pyes: “Çka nëse hëna do të ishte aq afër nesh”? Ndoshta nuk tingëllon aq keq, ne shohim hënën çdo natë, transmeton lajmi.net.

Hëna orbitë token 380 mijë kilometra. Klipi në Twitter është bërë virale dhe është marrë nga një video në YouTube e cila është bërë në vitin 2013 e postuar nga “Yeti Dynamics”.

Në të ju mund të shihni se si afrohet rreth tokës. Në këtë rast hëna orbitë token për 90 minuta, që mund të bëjë çdo cikël të hënës të ndihet më ndryshe.

If the moon were as close to the Earth as the International Space Station… ? pic.twitter.com/t6lbp0tkL4

— Steve Stewart-Williams (@SteveStuWill) May 18, 2020

Nëse hëna do të ishte afër tokës, do të mbulonte gjysmën e qiellit, që është shumë më mirë se sa dielli. Mund të ndikoj në gravitet.

Nëse hëna do të ishte afër atëherë çdo herë ju do të peshonit më pak (sepse graviteti i tokës do të dobësohej).

Në video mund të shihni një shpjegim më të gjerë së çfarë do të ndodhte nëse hëna do të ishte shumë më afër tokës. /Lajmi.net/


Flash Lajme

Më të lexuarat