Perënditë Greke janë të njohur për të gjithë . Ata ishin disa perëndi të cilët ndonëse ishin të pavdekshëm secili prej tyre kishte një cilësi karakteristike që e dallonte nga perëndit e tjera.

Vetën përmes ditës së lindjes ju mund të zbuloni se cilës perëndi do t’i ngjanit apo cila do të ishte ajo që do t’ju udhëhiqte.

20 janar- 18 shkurt – Poseidon
Perëndia e Poseidonit njihet si zoti i deteve, tërmeteve dhe stuhive , ai ishte biri i Cronusit dhe Rheas dhe karakteri i tij ishte impulsivë dhe sigurisht shumë pasionant. Ashtu si Poseidoni edhe njerëzit e lindur në këto data janë po aq të zemëruar dhe pasionant sa ai. Por ju këtë pasion dhe zemërim duhet ta kanalizoni në gjëra pozitive.

19 shkurt- 20 mars – Hadi
Hadi djali i dytë u Cronusit dhe Rheas ishte zoti i të vdekurve, i tokës i pjellorisë dhe pasurisë. Ashtu si Hadi dhe personat e lindur në këto data i kanë shumë qejf dramat. Ju jeni një tip me shumë humor dhe keni një ironi therëse të cilën nuk e përdorni me të gjithë. Nuk ju pëlqejnë shoqëritë e tepërta por shijoni ato me pak njerëz.

21 mars- 19 prill Ares
Ares ishte zoti i luftës biri i të madhit Zeus dhe Herës. Ai ishte gjithmonë i gatshëm për luftë dhe përherë gjendesh ndërmjet grindjeve dhe konflikteve , ashtu si Ares edhe juve ju pëlqen ta jetoni jetën në maksimum dhe njerëzit i kanë shumë zili energjitë tuaja.

20 prill- 20 maj Hestia.
Kjo perëndi ishte e dedikuar tek familja dashuria dhe shtëpia. Ashtu si Hestia edhe njerëzit e lindur në këto data gjënë më të rëndësishme kanë familjen dhe shoqërinë dhe nuk vendosin asgjë mbi të.

21 maj- 20 qershor Eros
Erosi ishte i biri i Afërditës perëndeshës së dashurisë dhe Aresit perëndisë së luftës, kjo gjë e bëri atë një nga perëndit më të bukura dhe ashtu si Erosi askush nuk mund ti rezistojë sharmit dhe ëmbëlsisë tuaj.

6/21 – 7/22 ~ Artemisi
Kjo ishte perëndia e gjuetisë dhe ashtu si Artemisë që gjithmonë eksploronte dhe ju jeni persona që e urreni të rrini të mbyllur në një ambient por gjithmonë dëshironi të jeni në lëvizje duke zbuluar aventura të reja.

23 korrik- 22 gusht Zeusi
Zeusi është perëndi e drejtësisë qiellit dhe rendit , ai konsiderohet si një nga perëndit ë të fuqishme pasi përmbysi rendin e të atit duke shpëtuar gjithë perëndit e tjera. Dhe sigurisht kush ë shumë se Luani do e meritonte këtë zot.

23 gusht-22 shtator- Hermes
Lajmëtari i perëndisë, zoti i tregtisë, mesazheve dhe atletëve. Ashtu si Hermesi dhe njerëzit e lindur në këtë datë janë të zot në komunikim dhe në mbylljen e marrëveshjeve.

23 shtator-22 tetor Afërdita
Afërdita shenja e dashurisë dhe bukurisë. Ju jeni personat më optimistë dhe të lumtur të horoskopit. Jeni ëndërrimtar dhe gjithmonë shihni gjërat pozitive të parat.

23 tetor- 21 nëntor Demeta
Demetra perëndesha e bujqësisë dhe pjellorisë. Ajo gjithashtu njihet dhe si perëndesha e ligjit. Njerëzit e kësaj shenje janë përherë të drejt dhe edhe pse jo dhe shumë të qetë shpesh herë shkaktojnë disa probleme.

22 nëntor- 21 dhjetor Dionis
Dionsi, është zot i verës dhe i teatrit. Ashtu si Dionisi, edhe ju jeni njerëz që ju pëlqen kultura e bukura dhe arti. Jeni kreativë dhe i inkurajoni njerëzit të provojnë gjëra të reja. Pëlqeni dramat dhe ju shijon kur jeni ju ai që i krijoni pasi jeni në qendër të vëmendjes.

22 dhjetor- 19 janar Apollo
Apollo perëndia e muzikës dhe poezisë e artit, ashtu si Apollo dhe ju jeni një njëri intelektual dhe keni dëshirë që gjithmonë të provoni gjëra të reja në jetë.


Flash Lajme

Më të lexuarat