Modelet matematikore të dizajnuara nga Alan Turing kanë ndihmuar shkencëtarët të mësojnë pse zogjtë e ndajnë tufën e tyre në pozicione të ndryshme gjatë fluturimit.

Ekspertë nga University of Sheffield përdorën modelet e Turing për të mësuar më shumë rreth zogjëve

Skuadra ndoqi rrugën e gjatë të ndjekur prej tyre dhe i analizoi.

Ata përdorën modelet për të zbuluar sjelljet që krijojnë forma të caktuara në tufat e zogjëve në fluturim.

Studentja Natasha Ellison udhëhoqi studimet dhe shprehet se zbulimet matematikore mund të na ndihmojnë të kuptojmë më shumë për natyrën.


Flash Lajme

Më të lexuarat