Lajme

Colors: Purple Color

Raportet mes Kosovës dhe Serbisë janë tejet komplekse dhe nuk mund të shikohen përmes prizmit “bardh-zi”. Ripërtëritja e dialogut ka më shumë sesa domethënie simbolike: Kryeministri Hoti është “fytyrë e re” në tavolinën e negociatave dhe përfaqëson Kosovën në kohën kur presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi përballet me aktakuzë për krime lufte dhe kur kriza pandemike po vazhdon, ka vlerësuar Instituti Ndërkombëtar për Studime Ballkanike dhe të Lindjes së afërt (IFIMES) me seli në Lubjanë, në analizën e vet të radhës rreth Ballkanit Perëndimor.E titulluar “Përpjekja për përsëritjen e historisë”, analiza trajton dialogun e rinisur pas 18 muajsh ndërprerjeje, midis Kosovës dhe Serbisë.

Flash Lajme

Më të lexuarat