Dasmat janë një nga momentet më të bukura që njeriu mban mend në jetën e tij. Për shkak të gëzimit dhe festës, i lejon vetes që të bësh disa gjëra që në përditshmëri nuk i mendon kurrsesi t’i bësh…si të dalësh në dritaren e makinës, të ecësh duke i rënë borisë gjatë gjithë rrugës apo shpejtësi tej normave të lejuara.

Duke marrë parasysh numrin e shumtë të dasmave gjatë muajit gusht, Policia Rrugore ka zgjedhur që të përcjellë një mesazh sensibilizimi për qytetarët që të respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor.

“Këto ditë pushimesh shërbimet e Policisë Rrugore vazhdojnë të jenë të angazhuara, kryesisht në menaxhimin e trafikut në akset rrugore të vendit, sidomos në zonat turistike në afërsi të plazheve dhe zonat rrugore bregdetare.

Me ndihmën e qytetarëve dhe drejtuesve të mjeteve, trafiku është përballuar duke mos krijuar bllokime dhe radhë të gjata. Ndërkohë që kemi vënë re shqetësime në mjaft raste, në të gjithë qendrat e banuara dhe në kryeqytet, pasi në këtë sezon shtohen karvanet me makina të  dasmoreve të përbërë nga mjete që qarkullojnë:

Me shpejtësi të ulët duke penguar mjetet e tjera;

Pasagjerë që dalin nga dyert e  mjeteve në mënyrë të hareshme, duke rrezikuar dukshëm sigurinë e tyre dhe të qytetarëve të tjerë në trafik;

Mjete që në mënyrë abuzive, krejtësisht të panevojshme përdorin sistemet zanore (boritë) duke shkelur ligjin dhe duke shqetësuar banoret me “ndotje zanore” të panevojshme;

Në mjaft raste janë vërejtur pasagjerë (dasmorë) në kamioncina ku ndodhet orkestra, të cilët qëndrojnë në këmbë në karroceri, ndërkohë që mjeti është në lëzizje dhe çdo frenim i mjetit sjell rrëzimin e tyre;

Shumicën e rasteve, nga mjetet e dasmorëve janë evidentuar drejtues që tejkalojnë kufijtë e shpejtësisë;

Shërbimet e Policisë Rrugore ftojnë qytetarët që të sillen dhe të festojnë në mënyrë të përgjegjshme në rrugë, si drejtuesit e  mjeteve ashtu  dhe pasagjerët.

Edhe në të tilla raste siguria e tyre është prioritet i shërbimit të Policisë Rrugore, ndaj nuk do të tolerohen sjellje që cenojnë dukshëm standardin e sigurisë rrugore.

Policia Rrugore ka filozofinë e policimit në  bashkëpunim me komunitetin rrugor dhe në këtë kuadër  mirëpresim çdo foto dhe video të rasteve të tilla abuzimi në rrugë nga karvanët e makinave të  dasmorëve, me qëllim marrjen e masave administrative në përputhje me normat e Kodit Rrugor, duke kontribuuar  në rritjen e parametrave të sigurisë rrugore.

Dasmat janë momentet më të spikatura dhe të bukura për njerëzit. Le të sillemi në mënyrën e duhur që ato të mbeten të tilla! Siguria rrugore është e para”, njofton Policia.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All