“Dy muaj më parë në Poznan, ne filluam një sfidë për rajonin: një marrëveshje udhëtimi pa viza bazuar edhe në marrëveshjet ekzistuese bilaterale për të lëvizur vetëm me karta identiteti.

“RCC është e gatshme të ndihmojë në arritjen e këtij qëllimi brenda Samitit të ardhshëm të procesit të Berlinit,” tha Sekretarja e Përgjithsheme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (RCC), Majlinda Bregu, në takimin joformal ministror të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Jug-Lindore (SEECP), i pari që mbahet nën Kosovën * SEECP CiO.

“Unë jam i kënaqur që ju shoh të rikonfirmuar këtu, pasi jam këtu në këtë javë në Neë York, na jep ndjesi pozitive – ‘bashkësia’ në gjetjen e zgjidhjes së përbashkët për qëllimet e përbashkëta. Jam e lumtur që shoh që përparësitë e SEECP C-i-O janë të lidhura fort me përparësitë e rajonit: lidhjen, rininë, kulturën, artet dhe turizmin “.

“Koha është gjithashtu e favorshme: Kroacia do të ketë Presidencën e BE për herë të parë, Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut do të kryesojnë procesin e Berlinit, shpresojmë se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut do të hapin negociatat për pranimin në BE, zgjerimi do të jetë në kulmin e BE-së. Rajoni është në një prirje pozitive të rritjes dhe transformimit së bashku. “Ne kemi kaluar nga stabiliteti në një zonë rajonale ekonomike, dhe tani duhet ta përdorim këtë moment të mirë për përparimin tonë më të mirë,” përfundoi Bregu.

Takimi i pjesëmarrësve të SEECP u mblodh nga Kosova *, Kryetari aktual i SEECP për të paraqitur përparësitë e tyre për mandatet e kryesisë. Ajo u mbajt në Neë York në aneksin e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All