Republika e Greqisë, duke iu përgjigjur menjëherë thirrjes së Autoriteteve Shqiptare, dërgon ndihmë humanitare në Tiranë për përballimin e pasojave  dhe lehtësimin e të dëmtuarve prej tërmeteve dhe përmbytjeve që goditën së fundmi  Shqipërinë.

“Ndihma humanitare greke përfshihet  në kuadrin e Mekanizmit Europian të Mbrojtjes Civile, i cili koordinon përballimin kolektiv europian të fatkeqësive natyrore.

Nesër, ditën e dielë, më 29 shtator 2019, në orën 09.45, mbërrin në aeroportin RINAS të Tiranës  një avion transporti  i  Aviacionit Luftarak Grek,  i  cili sjell nga Greqia gjeneratorë, ushqime, ilace, tenda, krevate, batanije dhe materiale të tjera të nevojshme”, njofton ambasada e Greqisë në vendin tonë.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All