Gjykata e Apelit ka pranuar sot kërkesën për rigjykim të Izet Haxhisë, i akuzuar për vrasjen e Azem Hajdarit.

Apeli ka vendosur të kthejë çështjen për rigjykim në Gjykaten e Shkallës së Parë, çka do të thotë fillim i procesit gjyqësor nga e para për Izet Haxhinë.

Procesi do të nisë me një tjetër trupë gjykuese e gjyqtar.

“Prishjen e vendimit nr.318 (316) datë 29.04.2002 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë ndaj të pandehurit Izet Haxhia dhe kthimin e akteve për rigjykim në një kolegj tjetër të asaj gjykate”, thuhet në vendimin e Gjykatës së Apelit Tiranë.

Izet Haxhia ishte dënuar me 25 vjet burg, por sipas Apelit i është mohuar e drejta për t’u mbrojtur dhe për këtë arsye çmon se vendimi duhet prishur dhe kthyer për rigjykim.

Më herët Izet Haxhia dhe avokatit Bashkim Nikolli kërkuan përjashtimin e trupës gjykuese si Valdete Hoxha, Genti Shala, Astrit Haxhialushi me arsyetimin se kjo trupë nuk mund të garantojë një proces të paanshëm.

(Izet Haxhia, sot në Gjykatë)

Flash Lajme

Më të lexuarat