Shkëlzen Halimi
Gostivari ka histori të begatshme me personalitete të shquar kombëtare. Ku bukurinë, mikpritjen, humanizmin. Ka Qendrën për konservim që kujdeset për ruajtjen e trashëgimisë kulturore të patundshme. Ka Qendrën për kulturë, ka Teatër, ka Festivalin e teatrit “Otello”, ka shoqëri kulturo artistike, ka aktorë, regjisorë, piktorë, fotografë, ka shkrimtarë, këngëtarë dhe shumë profile tjera nga lëmi i artit dhe kulturës.

Por, Gostivari nuk ka LIBRARI, të cilën shpresojmë se do ta ketë së shpejti. Kjo mungesë duhet të tejkalohet, sepse nuk e meriton libri shqip dhe nuk e meriton ky qytet për shumë çka i veçantë, në kuptimin më pozitiv …Dhe jo vetëm Gostivari nuk ka librari, fatkeqësisht…

Flash Lajme

Më të lexuarat