Pas shpërbërjes së Parlamentit të Maqedonisë së Veriut të dielën, i është hapur rrugë mbajtjes së zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, për të dhjetën herë me radhë që nga pavarësia e shtetit.

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 12 prillit në Maqedoninë e Veriut llogariten si shumë të rëndësishme për shkak se këto zgjedhje mbahen pas ndryshimit të emrit të shtetit, e të cilat u imponuan si rrjedhojë e pakënaqësisë së opinionit pasi në tetor vendi nuk morri datë për fillimin e bisedimeve për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Kryetari i Parlamentit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, të hënën ka theksuar se mbarëvajtja e zgjedhjeve në prill është vendimtare për shtytjen e procesit të integrimit të Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian.

“Apeloj te të gjithë pjesëmarrësit në këtë proces zgjedhor parti politike, anëtarë partiak, anëtarët ë Këshillave Zgjedhorë dhe Komisioneve Komunale Zgjedhore dhe më e rëndësishmja, mediumet, të jenë në lartësi të detyrës, të kontribuojnë që dita e zgjedhjeve të jetë ditë solemne dhe edhe një shtojcë pozitive në Raportin për përparimin e vendit që duhet të publikohet në muajin mars, me çka do të japim kontribut të rëndësishëm në rezultatin pozitiv të Samitit në Zagreb dhe të marrim datë për fillimin e negociatave me BE-në”.

Flash Lajme

Më të lexuarat