Sipas të dhënave të grumbulluara nga rezultatet e shpallura të KSHZ në ora 17.00, INA ka dalur me një rapor të dhënash se sa vota janë në komunat me shumicë shqiptare në Maqedoninë e Veriut.

Nga statistikat e grumbulluara në 15 komuna që drejtohen nga kryetarë shqiptarë, numri i votave të grumbulluara shkon në 117.690 vota, pa përfshirë komunat e përziera etnikisht sidomos Kumanovën, Butelin, Gazi Babën, Pllasnicën, Mavrovën, Dollnenin, Krushevën, Ohrin, Manastirin si dhe komuna tjera të banuara me shqiptarë, informon INA.

Ja lista e votimeve në 14 komunat sipas të dhënave të KSHZ:

Bërvenicë  4130 vota

Bogovinë  3860 vota

Çair          15.600 vota

Dibër        4200 vota

Gostivar    15.600 vota

Haraçinë   2500 vota

Kërçovë    14.300 vota

Likovë        5.000 vota

Saraj          7.000 vota

Strugë      14.500 vota

Studeniçan 3800 vota

Tearcë         4300 vota

Tetovë       20.000 vota

Zhelinë         2900 vota

(INA)

Flash Lajme

Më të lexuarat