Rreth 250 media vendore dhe më shumë se 100 media të huaja e ndjekin dhe e transmetojnë vizitën historike të kreut të Kishës Katolike të Romës papa Françesku i Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në mesin e medieve të huaja të akredituara janë Televizioni kombëtar grek, Televizioni kombëtar bullgar, Al Xhezira, Vojs of Amerika, Bi-Bi-Si, Zi dojçe dhe shumë media të tjera.

Përndryshe, sot në sheshin “Maqedonia” në Shkup priten më shumë se 15 mijë qytetarë nga vendi, por edhe mysafirë të lartë, besimtarë dhe shtetas të huaj, para së gjithash nga fqinjësia më e gjerë.

Sipas kompetentëve, edhe në Pres qendrën e Shtëpisë së ARM-së gjithçka është përgatitur që të jenë  maksimalisht në ndihmë për të gjithë gazetarët e akredituar.