Njësit Shpëtuese të Drejtorisë së Sigurisë Detare dhe Administrimit të Porteve të shtunën në ora 19:30 u thirrën nga ekuipazhi i velanijes “Oueva” e cila lundron me flamur francez me katër anëtarë ekuipazhi, transmeton Portali Jedro.

“Në kushtet e vështira klimatike në det, në aksionin e shpëtimit të ekuipazhit francez të velanijes “Oueva”, nga porti i Tivarit u nis anija për shpëtim dhe mbërriti tek velanije në distancë prej 15 milje nautike në drejtimit të jugut në drejtim të Otrantos, rreth 8 milje nautike nga Ulqini”, u njoftua nga kjo Drejtori.

Në velanijen e gjatë 16 metër, u ngatërrua konopi në helikë, prandaj manovrimi ishte i pamundur. (Foto: CdM)

Flash Lajme

Më të lexuarat