Studim: Temperatura e zyrës ndikon në performancën e punonjësve

Çdo kush që punon në zyrë është i vetëdijshëm që temperatura e vendit është një nga elementët kryesorë për të qënë më frytdhënës.

Disave u pëlqen që zyra të jetë më e ngrohtë, e disave u pëlqen më e ftohtë… është e pamundur të kënaqet gjithsecili, e veçanërisht kur meshkujt dhe gratë ndikohen nga temperatura në mënyra të ndryshme. Sipas studimit, kur zyra është e ngrohtë ndikon drejtpërdrejtë në produktivitetin e punonjësve.

Për këtë studim të publikuar në revistën shkencore “Plos One”, shkencëtarët kanë analizuar 543 studentë.

Pas eksperimenteve të ndryshme ata kanë zbuluar se punonjësit kanë performancë më të mirë në detyrat praktike dhe matematikore kur janë në temperatura të larta./News31.al

  • WhatsApp
  • Tweet
  • Shtype
Loading...

Postime të lidhura

Flash Lajme

Më të lexuarat