Fillimi i ndryshimit

Fillimi i ndryshimit

Sot bëhen 22 vjet nga protestat e Lëvizjes Studentore të vitit 1997.

Lëvizja Studentore e atëhershme organizoi protestat, për të kundërshtuar pushtimin e Kosovës nga Serbia dhe kthimin e studentëve në objektet universitare, nga ku studentët ishin dëbuar nga regjimi i Slobodan Millosheviqit në fillim të viteve të 90-ta.

Përveç masave të dhunshëme që regjimi kishte vendosur vite më parë në universitet, dëboi studentë e profesorë nga universiteti dhe imponoi plan-programin serb për mësim.

Këto protesta konsiderohen si një ndër aktet më të rëndësishme të asaj kohe. Për të shpërndarë protestën paqësore, policia serbe përdori dhunë ndaj studentëve dhe profesorëve.

Flash Lajme

Më të lexuarat